Το Facebook άρχισε να παρέχει πληροφόρηση ανάλογα με την θέση

To Facebook άρχισε να παρέχει πληροφόρηση για τα καταστήματα-επιχειρήσεις που επισκέπτεται ο χρήστης, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων, φωτογραφιών και σχολίων φίλων. 

Εκτός από τις φωτογραφίες και τα post φίλων για κάθε "Place", η υπηρεσία εμφανίζει τα δημοσιεύματα της επιχείρησης από την Σελίδα της στο Facebook, τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εκεί, ή άλλες σχετικές δραστηριότητες ή χρήσιμες πληροφορίες, όπως το μενού, ή προτάσεις.

Ως τώρα, ο χρήστης έπρεπε να δηλώσει την παρουσία του σε μια τοποθεσία, με το λεγόμενο Check in.
Με τα Place Tips, ενδιαφέρον είναι ότι το Facebook εξοπλίζει τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ακόμα και με συσκευές Bluetooth που ενημερώνουν την υπηρεσία ότι κάποιο μέλος του κοινωνικού δικτύου βρίσκεται εκεί για να στείλει το περιεχόμενό τους στο κινητό του. Πρόκειται για τα επονομαζόμενα Facebook beacons, για τα οποία η υπηρεσία αναφέρει ότι χρησιμεύουν στην αποστολή ενός σήματος στο app του Facebook στο τηλέφωνο του επισκέπτη ώστε να στείλει ό,τι υπάρχει διαθέσιμο σχετικά με το κατάστημα που επισκέπτεται. Οι συσκευές είναι τοποθετημένες σε λιγοστά σημεία στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα σε ένα μεγάλο μουσείο, σε ένα φούρνο, βιβλιοπωλείο, σε εστιατόριο, παμπ και παγωτατζίδικο. Προφανώς, για να λειτουργήσει το Facebook beacon, ο χρήστης πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το Bluetooth.

Εναλλακτικά, τα Place Tips μπορεί να εμφανίζονται όταν η θέση του χρήστη αποκαλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δίκτυα Wi-Fi ή το σύστημα δορυφορικού γεωεντοπισμού GPS -υπό την προϋπόθεση ότι το Wi-Fi και το GPS είναι ενεργοποιημένα. Οι δοκιμές της υπηρεσίας με αυτό τον τρόπο ξεκινούν από το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, την Γέφυρα του Μπρούκλιν, την πλατεία Times Square, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το αεροδρόμιο JFK.

Προς το παρόν, τα Place Tips αφορούν μετρημένες στα δάκτυλα επιχειρήσεις και μόνο τους χρήστες iPhone (οι οποίοι αποτελούν περί το 42% του συνόλου των χρηστών smartphone στις ΗΠΑ).

Πάντως, η θέση του χρήστη δεν εμφανίζεται και δεν δημοσιοποιείται στο Facebook, όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τα Place Tips. Μπορεί δε να απενεργοποιήσει την εμφάνιση των Place Tips στο News Feed του από τις Ρυθμίσεις θέσης στο app του Facebook (More, Settings, Location, Place Tips Settings, Place Tips in News Feed).
 

In.gr Τεχνολογία

 


Μοιράσου το άρθρο: