ολογραφικό βιντεογκέιμ

Η Microsoft μετατρέπει το σαλόνι σε ολογραφικό βιντεογκέιμ

Το επόμενο βήμα στον τομέα των βιντεογκέιμ έκανε η Microsoft παρουσιάζοντας ένα νέο σύστημα που μετατρέπει ένα σαλόνι (ή οποιοδήποτε δωμάτιο) σε ένα holodeck, την εντυπωσιακή αίθουσα που υπήρχε στον κόσμο του Star Trek μέσα στην οποία κάποιος έμπαινε και αλληλεπιδρούσε εικονικά με ολογράμματα. Το RoomAlive, όπως ονομάζεται το νέο σύστημα, μετατρέπει το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένο στο περιβάλλον ενός videogame.



 

Ζωντανό δωμάτιο

To RoomAlive χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες τεχνολογίες οικιακής ψυχαγωγίας της Microsoft και ειδικά εκείνες πίσω από το Kinect αλλά μέσα σε μια νέα πρωτοποριακή αρχιτεκτονική. Έξι κάμερες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο Kinect μαζί με έξι προβολείς εικόνων τοποθετούνται σε διάφορα σημεία ενός δωματίου, στο ταβάνι, το πάτωμα, τους τοίχους και τα έπιπλα. Οι κάμερες στο ταβάνι χαρτογραφούν τον χώρο και δημιουργούν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του. Αυτό γίνεται για να προσαρμόσει το σύστημα τα ολογράμματα που θα προβάλει στις διαστάσεις του δωματίου ώστε το εικονικό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό.

Εφαρμογές

Η πρώτη παρουσίαση του νέου συστήματος έγινε τη Δευτέρα σε συνέδριο τεχνολογία στη Χαβάη. Όπως έδειξαν τα στελέχη της Microsoft στο RoomAlive μπορεί να γίνει χώρος ψυχαγωγίας για περισσότερα από ένα άτομα. Οι παίκτες θα μπορούν επιλέξουν αν θα συνεργάζονται στην εξουδετέρωση αντιπάλων αν θα προσπαθούν να «εξοντώσουν» ο ένας τον άλλο ή αν θα ανταγωνιστούν σε κάποιο σπορ πχ. τένις Μια ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εφαρμογή του συστήματος είναι ότι θα μπορεί ο κάτοχος του να καλεί τους φίλους του και να βλέπουν φωτογραφίες ή ακόμη και ταινίες σε οπτική 360 μοιρών.

Θοδωρής Λαΐνας
Βήμα Science


Μοιράσου το άρθρο: