Google Translate: Η επόμενη γενιά

Καθήκοντα προηγμένου ερμηνευτή αναλαμβάνει το GoogleTranslate: ο κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας αποκάλυψε τη νέα γενιά της  δημοφιλούς μεταφραστικής εφαρμογής, με τη νέα αναβάθμιση να παρέχει πληθώρα νέων δυνατοτήτων.

Σε πρώτη φάση, εντύπωση προκαλούν οι δυνατότητες του Word Lens: το Translate ήδη επιτρέπει τη χρήση ενός camera mode για να μπορεί ο χρήστης  να τραβάει μια φωτογραφία κειμένου και να λαμβάνει τη μετάφρασή του σε 36 γλώσσες.

«Τώρα, πηγαίνουμε στο επόμενο επίπεδο και σας επιτρέπουμε την άμεση μετάφραση μέσω της κάμερας- έτσι είναι πολύ ευκολότερο να πλοηγείστε μέσω πινακίδων στους δρόμους στην ιταλική εξοχή ή να  αποφασίζετε τι θα παραγγείλετε από έναν κατάλογο στη Βαρκελώνη. Ενώ χρησιμοποιείτε το  Translate, απλά στρέψτε την κάμερά σας σε μια πινακίδα ή κείμενο και θα δείτε το μεταφρασμένο κείμενο να εμφανίζεται  στην οθόνη σας- ακόμη και αν δεν έχετε σύνδεση Ίντερνετ ή δεδομένων» αναφέρεται στο επίσημο blog της εταιρείας.

Η άμεση μετάφραση λειτουργεί επί της παρούσης για μεταφράσεις που έχουν να κάνουν με αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ρωσικά και ισπανικά, ενώ αναμένονται και άλλες γλώσσες.

 

Επίσης, μια πιο «επιστημονικής φαντασίας» δυνατότητα είναι η ταχεία μετάφραση ομιλίας σε πραγματικό χρόνο. «Αν και είχαμε real-time conversation mode στο Android από το 2013, το νέο μας update κάνει τις συζητήσεις να ρέουν πιο γρήγορα και πιο φυσικά. Ξεκινώντας από σήμερα, απλά αγγίξτε το  μικρόφωνο για να αρχίσετε να μιλάτε σε μια γλώσσα επιλογής σας, μετά πατήστε το μικρόφωνο ξανά και το Google Translate θα αναγνωρίσει αυτόματα την ομιλούμενη γλώσσα, επιτρέποντάς σας να έχετε μια πιο ομαλή συζήτηση. Για το υπόλοιπο της συζήτησης δεν χρειάζεται να ξαναπατήσετε το mic- θα είναι έτοιμο όποτε το χρειαστείτε».

Τα νέας γενιάς updates έρχονται τόσο στο Android και το iOS και αναμένεται να είναι πλήρως διαθέσιμα τις επόμενες ημέρες. Όπως τονίζεται, είναι η πρώτη φορά που κάποια από τα αυτά τα πλέον εξελιγμένα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες iOS.

Πάνω από 500 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google Translate κάθε μήνα, για άνω του ενός δισ. μεταφράσεις ημερησίως. Οι εν λόγω αναβαθμίσεις «μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο να μετατρέψουμε το τηλέφωνό μας σε έναν “παγκόσμιο μεταφραστή” και σε έναν κόσμο όπου η γλώσσα δεν θα είναι εμπόδιο για την ανακάλυψη πληροφοριών ή τη διασύνδεση του ενός με τον άλλο».

naftemporiki.gr


Μοιράσου το άρθρο: