Ένα δισεκατομμύριο περισσότερες ηλεκτρονικές επιθέσεις σε σχέση με το 2013

Επίσης, σημειώθηκε περαιτέρω αύξηση των οικονομικών κακόβουλων προγραμμάτων, αλλά και μια αλλαγή στους φορείς των διαδικτυακών επιθέσεων.

Με βάση τα στατιστικά της εταιρείας, το 2014 έχει διαμορφωθεί σε αριθμούς ως εξής:

 

  • Τα antivirus προϊόντα της Kaspersky Lab απέτρεψαν 6,2 δισεκατομμύρια κακόβουλες επιθέσεις σε υπολογιστές και φορητές συσκευές χρηστών. Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά ένα δισεκατομμύριο σε σχέση με το 2013.
  • Το 38% των υπολογιστών αντιμετώπισε τουλάχιστον μια διαδικτυακή επίθεση μέσα στο έτος.
  • Το 44% των διαδικτυακών επιθέσεων που εξουδετερώθηκαν από τα προϊόντα της Kaspersky Lab, πραγματοποιήθηκε με τη χρήση κακόβουλων διαδικτυακών πόρων με βάση τις ΗΠΑ (27,5% του συνόλου των επιθέσεων), τη Γερμανία (16,6%) και την Ολλανδία (13,4%).
  • Σε σχεδόν 2.000.000 υπολογιστές χρηστών αποκλείστηκαν προσπάθειες για κλοπή χρημάτων μέσω online πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Τα προϊόντα της Kaspersky Lab προστάτευσαν τους χρήστες τους από 3,9 εκατομμύρια online επιθέσεις ανά ημέρα, κατά μέσο όρο.
  • Η λειτουργία web antivirus της Kaspersky Lab ανίχνευσε περισσότερα από 123 εκατομμύρια μοναδικά κακόβουλα αντικείμενα: το 74% αυτών βρέθηκε σε κακόβουλα URL.
  • Τα προϊόντα της Kaspersky Lab απέκλεισαν συνολικά 3,7 εκατομμύρια προσπάθειες «μόλυνσης» υπολογιστών με λογισμικό OS Χ.
  • Ένας μέσος χρήστης Mac αντιμετώπισε 9 απειλές κατά τη διάρκεια του έτους.
  • Οι λύσεις της Kaspersky Lab απέκλεισαν 1,4 εκατομμύρια επιθέσεις σε Android συσκευές, τέσσερις φορές περισσότερες σε σχέση με το 2013.

Ο αριθμός της χρονιάς

Καθημερινά, η ομάδα Anti-Malware Έρευνας της Kaspersky Lab επεξεργάζεται 325.000 νέα κακόβουλα αρχεία ανά ημέρα, δηλαδή, 10.000 περισσότερα σε σύγκριση με πέρσι και 125.000 περισσότερα σε σχέση με το 2012.

Καθημερινά, περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια διαφορετικά αρχεία υποβάλλονται σε επεξεργασία από την ομάδα Anti-Malware Έρευνας της Kaspersky Lab. Σχεδόν το 20%, δηλαδή ένα στα πέντε, είναι επικίνδυνο. Υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 3,17% στον αριθμό των κακόβουλων αρχείων που ανιχνεύτηκαν το 2014 σε σύγκριση με το μέγεθος του 2013. Το διάστημα των 12 προηγούμενων μηνών (2012 - 2013) σημειώθηκε αύξηση άνω του 50%. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Kaspersky Lab, αυτή η απότομη μείωση του ρυθμού αύξησης αντανακλά τη σημαντική αλλαγή στις τακτικές που ακολουθούν οι online απατεώνες για να «μολύνουν» υπολογιστές.

techgear.gr


Μοιράσου το άρθρο: